Яка ціна робіт з поклейки шпалер: основні нюанси

20:20 /  Статьи

Замовити поклейку шпалер – завдання нескладне, до того ж, це краще ніж витрачати на подібні задачі весь вільний час. Довіривши цю задачу професійній бригаді будівельників позбавите себе від величезної кількості складнощів та зможете не затягувати з ремонтом. Ціна робіт з поклейки шпалер досить  сильно відрізняються, і якщо хочете обрати оптимальний варіант зі співвідношення ціна-якість, наступний матеріал для вас.

Формування ціни – основні фактори, які на це впливають

Ціна робіт з поклейки шпалер залежить від декількох факторів. Найголовніший – площа кімнати. Чим більша вона, тим вартість вища. Це абсолютно логічно, адже ціна таких робіт завжди вказується з розрахунку на 1 м. кв. Тобто маючи прайс будівельної бригади, зможете порахувати приблизний бюджет.

Є також декілька не настільки явних факторів. Наприклад – тип шпалер. Найбільш поширені – паперові, флізелінові та вінілові – їх поклейка приблизно в одну ціну. Хоча наклеювання паперових може обійтись дещо дорожче. Справа в тому, що з ними не дуже легко працювати, через те, що матеріал тонкий і потребує особливої уваги з боку майстра. Крім зазначених видів є ще і й тканинні, бамбукові, фотошпалери. Це вже складніше, і потрібно уміння працювати з конкретним матеріалом. Відповідно, вартість подібних послуг вища.

Чому економія не завжди себе виправдовує

Часто, замовники в цілях економії намагаються піти на наступні кроки:

  • шукають дешевого майстра. Це цілком логічно, адже людям властиве бажання зекономити. Основний варіант – пошук новачка чи просто найдоступнішої пропозиції на ринку. Зазвичай якість абсолютно релевантна вартості, тому результати вас не порадують, а певні недоліки проявляться вже значно пізніше;
  • намагаються деякі роботи виконати самостійно. Якщо говорити про обдирання старих шпалер – то це дійсно хороший варіант. Щодо всього іншого – шпатлювання, усунення решти дефектів поверхні, ґрунтовки, то не маючи досвіду можете зробити лише гірше;
  • доручають роботу різним підрядчикам. Цілком ймовірно, що знайдете послуги у різних бригад по меншій ціні, але ту питання будуть щодо якості, та затягування строків. Краще зосередьтесь не на пошуках – «де подешевше», а на кваліфікацію майстрів. У результаті, це дасть значно кращу віддачу.

Економія насправді може обернутись у рази більшими витратами, тому перш ніж намагатись заплатити поменше, оцініть ризик цього. Якщо бажаєте дійсно зекономити, то кращим рішенням стане замовлення послуги «під ключ».

Архивы

Август 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Июл   Ноя »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

При копировании материалов активная ссылка на сайт обязательна. KratkoNews.com (Кратко) © 2012-2022.