Тури в Будапешт. Чим приваблива столиця Угорщини для мандрівника.

0:19 /  Статьи
будапешт

Угорська столиця — одне з найкрасивіших міст Європи. У минулому на протилежних сторонах Дунаю перебувало два міста Буда і Пешт, які в наслідку об’єдналися в один. За свою багатовікову історію місто обзавелося великою кількістю історичних пам’яток і визначних пам’яток. Варто згадати, що не всі збереглися в первозданному вигляді. Вони весь час перебудовувалися і зараз являють собою архітектурну еклектику. Це нітрохи не зменшує привабливість міста. Навпаки, створює його неповторний зовнішній вигляд.

Як дістатися

Зручно і з комфортом дістатися до столиці Угорщини можна зi Львова або Ужгорода. Є авіа- і залізничне сполучення. Також в Будапешт можна відправитися на автобусі або на власному автомобілі.  Дуже популярні тури, серед яких можна підібрати з найбільш привабливим маршрутом. На сайті https://tangotravel.com.ua/mista/budapesht-city/ туристичного агентства Tango Travel представлені ціни на тури в Угорщину з докладним описом програми.

Місце проживання

У Будапешті величезна кількість готелів різного класу і вартості обслуговування. Багато з них побудовані поруч з мінеральними будапештджерелами, тому в їх послуги входять відвідування терм і спа-процедур. При бронюванні місця в готелі необхідно уважно вивчити послуги, які входять в вартість.

Так, не всі п’ятизіркові готелі включають у вартість проживання сніданок і його доведеться оплачувати додатково. Тризіркові готелі харчування часто включають в загальну суму, але окремо оплачуються відвідування термальних джерел і процедури. У Будапешті досить вигідно знімати апартаменти. Наймана квартира буде коштувати приблизно як номер в готелі з трьома зірками. Терми можна відвідувати не тільки постояльцям готелів. Тому цей вид проведення часу буде також доступний.

Транспорт

Основним видом транспорту для міста є метро. Але у нього є свої особливості. Щоб виїхати в зворотному напрямку, необхідно піднятися на поверхню, перейти дорогу, спуститися, знову оплатити і сісти на поїзд. Крім метро тут курсують автобуси, трамваї. Добре розвинений річковий транспорт.

Харчування

будапештСьогодні багато європейців спеціально їдуть в Угорщину, щоб спробувати тут дивовижні національні страви. Кафе, барів, ресторанів, закусочних в місті дуже багато. Можна вибрати заклад на будь-який смак. Найвідомішим стравою місцевої кухні є гуляш. Густий, насичений і пряний м’ясний суп обов’язково сподобається м’ясоїдам.

У кожному закладі є свій неповторний рецепт. Не варто забувати і про інші страви. Також можна продегустувати місцеві вина, пиво, палінку і гіркий лікер. Будь-який з цих напоїв стане ще й хорошим сувеніром. В якості подарунків в Будапешті набувають угорську салямі. Почати ранок можна в затишній кав’ярні, де обов’язково подадуть смачний десерт.

Що подивитися

Місто сам є музеєм під відкритим небом. Вид на будівлю парламенту зарахований до об’єктів культурної спадщини. У Буді можна відвідати Будайську фортецю, яка неодноразово змінювала свій вигляд. На цій же стороні річки знаходяться найдавніші і знамениті купальні і підземні міські лабіринти, куди водять екскурсії. Пешт теж володіє своїми визначними пам’ятками. Можна вивчити руїни форту, який був зведений за часів Римської імперії.

Вночі місто перетворюється. Прекрасний вид варто оцінити з борту одного з прогулянкових теплоходів. У нічний час в Будапешті працює величезна кількість модних клубів та закладів. Також варто потрапити на одну з вечірок, які влаштовують в недобудованих або покинутих будівлях.

Архивы

Февраль 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв   Мар »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

При копировании материалов активная ссылка на сайт обязательна. KratkoNews.com (Кратко) © 2012-2022.