Марафонець Ігор Сподін — почав бігати після 40 років

1:19 /  Статьи
Марафонець, Ігор Сподін,

Сподін Ігор Юрійович сьогодні є відомим марафонцем, який подолав чимало дистанцій і поставив безліч особистих рекордів, проте до бігу він прийшов не відразу і ніколи не очікував, що після сорока років професійно бігатиме.

Як зазначає сам Український марафонець , шлях до бігу був складним. Перші пробіжки він розпочав під час тренувань у вищому навчальному закладі, тоді він зайнявся футболом. Однак футболістом він не став, бо зрозумів, що цей спорт йому не підходить і потім, зайнявшись бізнесом, надовго закинув спорт.

Як це часто буває, до сорока років у Ігоря почалися проблеми зі здоров’ям, з’явилася хронічна втома. Серйозної загрози здоров’ю не було, але лікар порадив посилити кардіонавантаження. Таким чином Сподін Ігор вирішив зайнятися бігом.

Марафонець, Ігор Сподін,

Перші невеликі пробіжки давалися складно — були проблеми як з диханням, так і з болями у м’язах. Адаптація тривала певний час, після якого біг почав дарувати фізичне задоволення.

Як і всі, він бігав потроху, переважно на найближчому стадіоні. Коли він подолав позначку за 10 км, у нього з’явилася ідея взяти участь у марафоні.

Перші марафони були на території України. Він не зайняв призових місць, але у марафоні головне участь. На одному з марафонів йому стало погано, після чого він зійшов із дистанції. Ті, хто займаються бігом, знають, що за перших проблем зі здоров’ям під час забігу потрібно зупинитися, інакше може стати ще гірше.

Після цього він поставив перед собою нову мету – участь у міжнародних забігах. Так, у 2018 році він взяв участь у марафоні у Валенсії. Це був його перший закордонний досвід, який приніс багато вражень.

Після Валенсії були інші забіги міжнародного формату, але цей запам’ятається йому назавжди. Тоді він відчув, що незважаючи на мовні бар’єри, учасники були дружелюбними по відношенню один до одного і надавали всебічну допомогу, якщо вона була потрібна.

Архивы

Ноябрь 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Окт   Дек »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

При копировании материалов активная ссылка на сайт обязательна. KratkoNews.com (Кратко) © 2012-2022.