Основні категорії житлових комплексів України

22:14 /  Статьи
ЖК Традиція

В Україні такий вид бізнесу як нерухомість відносно молодий. Але, треба віддати належне фахівцям даної сфери, він вже не на стадії набору оборотів, а в самому розквіті. Український ринок нерухомості має безліч пропозицій для людей з різним рівнем достатку. Наприклад, ЖК Традиція, який складається з декількох будівель, може запропонувати квартири різного планування і різної площі. Все що залишається покупцеві — вибрати відповідний поверх. На офіційному сайті ЖК «Традиція» є вся потрібна інформація, включаючи креслення всіх наявних квартир.

Експертами з питань нерухомості виділено такі категорії житла:

«Економ»

По суті, житло класу «економ» розташовується практично в будь-якому районі міста, проте в пріоритеті спальні райони. Більш того, саме з типових будинків і полягає основний житлофонд подібних районів.

Як правило, це типове житло — багатоквартирні будинки від 5 до 12-поверхових, що вміщають часто понад 100 квартир. Підземної парковки не передбачено, проте, територія перед будинком має місця для паркування, є і повноцінні майданчики для дітей, і стандартне озеленення. Але в цілому гарний вид з вікна — велика розкіш для житла даного виду. Причина: будинки будуються на дешевих територіях.

Кімнати (їх, як правило, від 1 до 3) в квартирах, невеликі, ізольовані — висота стелі варіюється від 2,5 до 2,7 метрів. Якщо в квартирі є балкон або лоджія, великим розміром вони також не відрізняються. Єдиний санвузол може бути як роздільним, так і поєднаним.

Можливості перепланування обмежені. Зрозуміло, житло розраховане на громадян із середнім і нижче рівнем добробуту.

ЖК Традиція

«Комфорт»

Житло даного виду характерно для українських міст з невеликою кількістю населення. Більшість будинків класу «комфорт» побудовані з цегли, але до цієї ж категорії відносяться і монолітні споруди на каркасі, а також панельні будинки.

На відміну від житла класу з попереднього пункту, парковка передбачена — машиномісце для кожної окремо взятої квартири.

Планування житла каса «комфорт» схоже з плануванням «економ», але перепланування передбачено. Висота стелі — від 2,7 м. Кількість кімнат в квартирах — від 1 до 4, і вони просторіше, ніж кімнати житла класу «економ». А ситуація з санвузлом аналогічна.

Рівень достатку потенційних покупців — трохи вище середнього.

«Бізнес клас»

Місцезнаходження житла «бізнес-класу» — центральні райони з великою кількістю адміністративних об’єктів і торговельних центрів або ж райони з гарною екологією: поблизу парків, водойм і т.д.

Переважають цегляні та монолітно-каркасні будинки, відбудовані згідно індивідуальних проектів, а можливість перепланування окремого приміщення надається ще на проектувальної стадії — перегородки всередині легко піддаються демонтажу, а значить можна вибрати розташування і метраж кімнат, можливо, це буде квартира-студія.

Кухні або навіть столові в таких квартирах просторі, не виключено і наявність декількох рівнів. Стелі досягають 3 м і більше. Лоджії і балкони за розміром можуть змагатися з квартирами вищеописаних класів, санвузлів, як правило, 2 або 3, але можливо і більшу кількість. Кількість кімнат — від 2 до 4, і вони значно просторіше — метраж однокімнатного житла становить від 44 до 60 м2. Одна з кімнат оснащена панорамним склінням, виконаним за технологіями нового покоління, а кухня обладнана вбудованою технікою, виготовленою за останнім словом.

Місця для паркування в наявності, дитячі майданчики добре обладнані, в під’їздах цілодобово чергують консьєржі, а часто передбачено відеоспостереження. Рівень доходу жителів таких будинків високий.

«Еліт»

Будується таке житло тільки в самих комфортабельних районах міста — з хорошим озелененням і / або неподалік від місць історичного значення. Характеристики ті ж, що і для житла «бізнес-класу», тільки в даному випадку додається ще й безшумний ліфт з хорошою вантажопідйомністю.

І в будинках «бізнес-класу», і класу «еліт», кількість поверхів залежить виключно від проекту, але квартир в будь-якому випадку не більше 50. Інфраструктура розвинена: магазини, салони краси, лікарні і т.д. знаходяться поруч.

Що й казати, кожен різновид має свої нюанси і відмінності від інших категорій, що, власне, і дозволяє громадянам будь-якого рівня достатку стати власникам житла.

Архивы

Май 2019
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр   Июн »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

При копировании материалов активная ссылка на сайт обязательна. KratkoNews.com (Кратко) © 2012-2022.