Правила вибору вхідних дверей приватного будинку і огляд матеріалів

0:08 /  Советы, Статьи
входные двери

Найголовніший елемент у вхідний композиції будь-якого будинку — це, звичайно ж, вхідні двері. Їй користуються незліченну кількість разів, і, щоб вона це витримала, потрібно проявити пильність і озброїтися знаннями при її виборі. До того ж, такий важливий елемент зобов’язаний відповідати вимогам не тільки функціональним, але і естетичним. Погодьтеся, виглядає не дуже добре, якщо при вході в новий цегляний будинок стоять потріскані нелаковані двері, від якої з легкістю посадити в руку занози. Розберемося, як варто підходити до вибору вхідних дверей.

Використовувані у виробництві дверей матеріали неймовірно різноманітні, тому потрібно заздалегідь подумати про властивості і ваші потреби. Чи потрібні масивні неприступні металеві двері або естетичні засклені пластикові Євродвері — різниця принципова, тому до вибору варто підходити відповідально. Двері сонцезахисні в будинок перш ніж купити, варто визначитися з матеріалами.

Металеві двері

Головна їхня перевага — міцність і довговічність. Завдяки цьому, а ще надійності, дуже багато хто віддає перевагу саме таким конструкціям. Хоча, слід уточнити, що багато що залежить від конкретної двері: якості виготовлення, використовуваного матеріалу і т.д. Зокрема, інші вироби можуть бути зроблені з такого матеріалу, який зведе нанівець всі переваги металевих дверей як таких.

У вхідний двері повинен бути застосований сталевий лист товщиною не менше 1,5 мм. Зсередини, для зміцнення конструкції ставляться металеві ребра жорсткості. Вони діляться на кілька типів:

  • поздовжні;
  • поперечні;
  • комбіновані.

Дерев’яні двері

Теж вельми поширений вид. Технології їх выроблення давно відомі, а сам матеріал — деревина — часом досить дешевий. Відзначається багатьма експертами плеревага таких будівельних виробів — їх екологічність. Саме завдяки цьому дерев’яні двері продовжують завойовувати місця на ринку, хоча пластикові або металеві багато в чому більш практичні.

Мінуси деревини як такової — її неоднорідність, гігроскопічність і пожежонебезпека. З часом такі двері вимагають ретельного догляду, бо через нестачу оновлення покриття з найрізноманітніших причин в її структурі можуть утворюватися тріщини, розшарування і інші пошкодження подібного роду. Зате деревина добре зберігає тепло, вона естетична і її монтаж відрізняється простотою.

Пластикові двері

Вони поширені переважно в сучасних приватних будівлях. У порівнянні з дерев‎’яним аналогом, двері з пластику довговічніше. Плюс, ввходные двери силу сучасних умов індустріалізації, вони дешеві, їх легко обслуговувати і ремонтувати з мінімальною кількістю витрат. Пластикові євродвері практичні, їх конструкції стандартизовані, тому в разі дрібного дефекту можна буде впоратися з ними самотужки.

Поговоримо про недоліки дверей з пластику. До таких можна віднести їх відносну крихкість. Часто при ударних навантаженнях на них залишаються вм’ятини, тріщини, відколи. До того ж, з плином часу, як показує практика, білі пластикові двері втрачають свій колір в силу взаємодії з домішками в повітрі. Зате вони мають малу вагу, а також страждають від впливу води, не піддаються гниттю і корозії.

Скляні двері

Теж досить часто використовуються. Природно, такі двері не робляться повністю з пласта скла, вони мають дерев’яний або полімерний каркас, який пов’язує скляні площини в одне ціле і робить всю конструкцію міцною. Головна причина, по якій такі двері користуються попитом — це естетичні якості скління. Поверхня може бути абсолютно різною — матовою, повністю прозорою, мати колір і навіть бути дзеркальною. Таким чином двері зі скла здатні при правильному підході до вибору доповнити екстер’єр будь-якого житла.

Варто додати, що такі двері дорожче ніж більшість аналогів. І інших недоліків у них чимало, на жаль. Основний і найочевидніший — їх крихкість. Так само до мінусів їх відносяться велика тепло- і звукопровідність і необхідність постійного дбайливого догляду.

Як вже було сказано вище, головний момент, який варто взяти до уваги — це властивості, пріоритетні для вхідних дверей в вашому домі. Після всі рішення у виборі приймаються вже виходячи безпосередньо з потреб. Загалом, підходьте до цієї справи грамотно, і тоді залишитеся задоволені. Успіхів!

Архивы

Март 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев   Апр »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

При копировании материалов активная ссылка на сайт обязательна. KratkoNews.com (Кратко) © 2012-2022.