Марафонець Ігор Сподін підкорив Говерлу

11:52 /  Статьи
Ігор Сподін, Говерла,

Говерла є найвищою горою в Україні, її висота становить 2061 метр. Вона знаходиться на межі Закарпатської та Івано-Франківської областей та є місцем підготовки спортсменів, в тому числі тих, хто в майбутньому хоче підкорити Еверест.

Український мандрівник Сподін Ігор Юрійович , який став марафонцем після 40 років, вирушив на підкорення Говерли не тільки заради досягнення, а й для того, щоб насолодитися місцевою природою.

Складне сходження

Ігор Сподін, Говерла,

Сходження на будь-яку вершину вимагає підготовки і особливого спорядження, адже гори непередбачувані в плані погоди і можуть нести загрозу життю людини.

Для свого сходження Сподін Ігор вибрав зелений, найпростіший маршрут. Їх тут декілька і червоний, найскладніший, призначений виключно для екстремалів з високим ступенем підготовки.

Так як Ігор не професійний альпініст, він вирішив почати з малого і особисто переконатися в тому, що як кажуть, ця вершина під силу і старому і малому.

Не дивлячись на те, що висота вершини невелика, сходження може зайняти кілька годин в ясну погоду, а в погану при слабкій видимості без провідника буде дуже складно. Однак Ігор насолодився цією подорожжю і ще раз довів собі, що йому під силу такі випробування.

Ігор Сподін, Говерла,

Подорож Ігоря почалася з туристичної бази «Заросляк», яка виступає в ролі базового табору. Від неї альпіністам доводиться подолати 4300 метрів пішки по крутих схилах. Не всі доходять до самої вершини, у когось починаються проблеми зі здоров’ям, а хтось виявляє приховані межі організму.

У той же час, кому вдалося підкорити гору, можуть записати це досягнення в особистий список.

Ігор Сподін, який зараз є тревел-блогером, відкрив в цій подорожі для себе багато нового і вже планує нову. Куди далі проляже його шлях, стежте за ним в соціальних мережах або на його сайті.

Архивы

Октябрь 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Сен   Ноя »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

При копировании материалов активная ссылка на сайт обязательна. KratkoNews.com (Кратко) © 2012-2022.